Ugens Anmelder er Pernille Vangaa Knudsen

06.09.23
Pernille har læst børnebogen ”Den falske væbner” af Emil Blichfeldt

Bogen er nr. 1 i en planlagt serie på 3 bøger i alt. De næste bøger i serien hedder ”Den falske ridder” og ”Den falske konge”. 


Bogen er for fantasyelskere – og alle kan være med, da bogen er skrevet i et enkelt sprog i lix 23.  

Handlingen begynder med, at vi følger drengen Baka, der overværer en turnering, hvor man kan vinde prinsessens juvelbesatte sølvdaggert. Baka er dog ikke med i turneringen, men ser sit snit til at klatre op på balkonen og snuppe pokalen. Det går dog ikke helt som planlagt!

Det viser sig, at Baka er på flugt, og med sig har han sin eneste ven, ulvehvalpen Tosse. Ulvehvalpen hjælper ham ud af den ene livsfarlige situation efter den anden. 

Det er ikke nemt at være Baka, og jo længere man kommer ind i handlingen, føler man med den stakkels dreng, der dog har evnerne til at sno sig igennem de udfordringer, han støder på. 

Bogen er meget velskrevet, og man er hurtigt i gang fra første side. Spændingen bygges op, så man til sidst ikke vil lægge bogen fra sig.

Stor anbefaling herfra til alle 10-13-årige der er vilde med fantasy-genren. Emil Blichfeldt kan virkelig skrive, så man fuldstændig glider ind i en verden af riddere i skramlende rustninger, dumpe hovspor, svingende sværd og lyden af hujende folk. 

Læseren kan undres over, hvorfor Baka jagtes af Tyvenes Laug, og det får vi forhåbentlig svar på i næste bind.

God læselyst!

Pernille er børnebibliotekar og du træffer hende oftest på Vordingborg og Præstø Bibliotek, når hun ikke er ude og snakke med fagfolk og forældre om dialogisk læsning.

Find "Den Falske Væbner" HER

Hvis du ikke fik læst sidste uges anmeldelse kan du læse den HER

Har du lyst til at anmelde et værk, så skriv til bibliotekerne@vordingborg.dk 

Materialer