foto af Søren og Michael Haslund-Christensen i Mongoliet
Se filmen Fædre & Sønner i Bio Bernhard den 4. februar kl. 10.00

Om dette arrangement

Tid
10:00
Pris
70 Kr
Lokalitet
Bio Bernhard, Præstø
Arrangører
Foredrag & debat

"Fædre & Sønner"

04.02.19
Læs bogen - se filmen "Fædre & Sønner" 4. februar kl. 10 i Bio Bernhard, Præstø

Mandag den 4. februar kl. 10.00 vises filmen ”Fædre & sønner” med efterfølgende bogcafé. Arrangementet Læs bogen – se filmen er et samarbejde mellem Bio Bernhard og Præstø Bibliotek. Filmen, der er en dokumentar, fortæller den farverige spion- og kolonialisme-historie om familien Haslund-Christensen. Fokus i dokumentaren er oprulningen af Sørens far og Michaels farfar – den tidligere berømte danske opdagelsesrejsende, Henning Haslund-Christensens interessante liv. Det er instruktøren, Andreas Dalsgaard – også kendt for The War Show - der står bag filmen, og som formår at formidle opklaringsarbejdet på fornem vis med en blanding af interviews med familien, arkivfotos og gamle optagelser.

Det er biografien ”Manden i Mongoliet: Henning Haslund-Christensens fantastiske liv”, skrevet af historikeren Kurt L. Frederiksen, som biblioteket anbefaler, at man læser, inden man ser filmen. Her lykkedes det Frederiksen, at fortælle levende og spændende om den danske opdagelsesrejsende som et menneske, der elskede udfordringer og strabadser og som opnåede at forme sit liv, så han kunne leve af sin rejselyst. Henning Haslund-Christensen udgav selv to rejsebøger, nemlig Jabonah fra 1932, og 3 år senere Zajagan, der på denne tid var med til at sætte gang i folks rejsedrømme. Fra sine mange ekspeditioner har Haslund-Christensen forsynet Nationalmuseet med genstande, lydoptagelser og andre registreringer, der også i dag er enestående i international sammenhæng.

Er du interesseret i historie og hvad man som opdagelsesrejsende oplevede og erfarede i Centralasien – især i Mongoliet i 1920-1930’erne, er denne film lige noget for dig.

Billetter købes i Bio Bernhard på selve dagen for fremvisningen af filmen.

Materialer