Foto af Bente Sonn og Anne Gyrite Schütt
Oplæsning af Bente Sonn og Anne Gyrite Schütt 26. marts kl. 16-17

Oplæsning

StOrdstrømmen "Ord på biblioteket"

26.03.19
Hør smagsprøver på lokale forfatteres værker med Bente Sonn og Anne Gyrite Schütt

I samarbejde med StORDstrømmen kan du nyde en hyggelig oplæsning i biblioteksrummet med flere lokale kunstnere. Bente Sonn er et kendt ansigt i Vordingborg. Hun debuterede som krimiforfatter i 2017 med krimien ”Gennem tunnelen”. Den er skrevet på baggrund af en digtsamling, der handler om mødet med patienter på hospitaler og i psykiatrien, hvor hun var udkørende distriktssygeplejerske for daværende Amtshospitalet i Vordingborg i 16 år. En stor del af handlingen foregår derfor i Vordingborg. I 2018 udgav Bente en lille bog ”Skibskatten fra Kramnitze”. Den henvender sig til børn og barnlige sjæle og udkom på eget forlag, Farmors Forlag. Historien er et stykke sandfærdig lokalhistorie om en gammel kat, der mister sin madmor og siden går så grueligt meget igennem. Den fortæller om hverdagen i det lille fiskerleje, Kramnitze, lokale fiskere, omsorg for hinanden, for naturen og for dyrene.

Dagens anden bidragyder er Anne Gyrite Schütt, som er lokal kunstner med rutefart mellem Lolland, London og Moskva. Hun har galleri i Dunster, UK, hvor hun lige har været ovre og præsentere sit bud på et portræt af Richard III; kongen der blev fundet under en parkeringsplads i Leicester i 2012. I Danmark er Anne mest kendt for sine retssalstegninger og portrætter af lokale borgmestre. Hun illustrerer også bøger, tidsskrifter mm. og vil her præsentere sine seneste illustrationer til borgen "Ordet på bordet" af Niels Davidsen-Nielsen, som bla. har været formand for Dansk Sprognævn og har skrevet klummer for Kristeligt Dagblad. Anne vil vise, hvordan hun tager fat på at lave illustrationer til en bog, og tilslut læse en af sine egne tekster.

Det er gratis at deltage og kræver ikke billet

Arrangeret i samarbejde med StORDstrømmen

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond