Udstilling "Cykelfantasier" i Kulturarkaden 8. april - 28. april

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Galleri Svante

08.04.19 - 28.04.19
Galleri Svante udstiller Cykelfantasier

Fra mandag den 8. april til søndag den 28. april udstiller Galleri Svante sine cykelfantasier i Kulturarkaden. Udstillingen er stram, æstetisk, innovativ og sanselig, da den bl.a. indeholder plakater og fysiske genstande.

3. årgang på Iselingeskolen i Vordingborg har i otte uger arbejdet med temaet cykelfantasier. De 48 elever bidrager til udstillingen med deres grænseløse og ucensurerede værker, som bl.a. bygger på femten cykler de egenhændigt har splittet ad. Ved den festlige fernisering på biblioteket den 8. april kl. 11 ankommer eleverne i samlet cykelflok og fremfører i kor en kraftfuld og musikalsk spændende udgave af Jeg er så glad for min cykel.

I løbet af udstillingsperioden er der mulighed for rundvisning, der indeholder billedanalyse, informationer og medriverende fortællinger. Rundvisningerne foregår ved udstillingens kurator Carsten Hansen fra Galleri Svante.

I Salen i Kulturarkaden vil der blive vist to cykelfilm i dagene op til påsken; Haifaa Al-Mansour Den grønne cykel mandag d. 15. april kl. 15 og Holger Jensen og Ulla Hjorth Nielsens Tak for sidst, tirsdag d. 16. april kl. 15. Filmene er for alle cykelglade personer.

Tirsdag den 23. april kl. 16.30 - 18.00 holder direktøren for Cyklistforbundet, Klaus Bondam, et oplæg med efterfølgende diskussion for alle cykelglade vordingborgensere. Titlen på mødet er vordingborgcykelby.nu


Torsdag den 25. april kl. 17.30 - 18.30 fortæller den danske iværksætter Mikkel Bentsen i ord og billeder om sin opfindelse af en ladcykel tilpasset arktiske forhold med hundespand som ’hjælpemotor’. Titlen på foredraget er Ladcykel på grønlandsk

Udstillingen er en optakt til Vordingborg Cykelfestival den 4. og 5. maj i Masnedsund Havn. På festivalens hjemmeside www.vordingborgcykelfestival.dk kan man læse nærmere om både udstilling og festival.